fbpx

Akcija lepljenja plakata i ponovnog povezivanja lokalnih zajednica internet radnika

Borba za prava internet radnika trajala je mesecima i u toj borbi mi smo postali zajednica ljudi koju povezuje isti cilj. Borba za pravedan poreski i pravni status radnika na internetu!

Izmene Zakona o porezu na dohodak građana nisu rešenje za veliki deo frilensera sa navodnim poreskim dugom, a situacija od 1. januara 2022. godine nije rešenje ni za jednog! Osim nerealnih tekućih obaveza veliki broj frilensera moraće da isplaćuje i ratu reprograma.

Ništa nismo dobili!

Uvođenje neoporezivog dela je zakonska obaveza Vlade, kao i normirani troškovi, koji su u visini od 43-50%, kako predviđa Zakon o porezu na dohodak građana, primenljivi na većinu frilensera. Uzeli su nam i ono što nam po zakonu pripada i predstavili kao osvojeni ustupak u pregovorima!

„Borba bez podela je pobeda za svakoga“

Udruženje „Internet radnici Srbije“ je, u okviru kampanje pod sloganom „Borba bez podela je pobeda za svakoga“, organizovalo kampanju na društvenim mrežama, kao i akciju ponovnog okupljanja internet radnika iz svih delova zemlje kao najavu nastavka naše borbe.

Povezivanja lokalnih zajednica frilensera

Akcija lepljenja plakata predstavlja deo ponovnog povezivanja lokalnih zajednica frilensera. A frilensera ima svuda, od najmanjeg sela do glavnog grada! Akcije lepljenja plakata su organizovane u Kragujevcu, Novom Sadu, Beogradu, Vršcu, Nišu, Užicu, Batočini, Petrovcu na Mlavi, Svilajncu i Lapovu.

Ako smo sami, naš glas ne čuje niko! Zato je važno da gradimo zajednicu poverenja.

U okviru kampanje, IRS planira ulične akcije kao i druge javne događaje koji će okupiti relevantne aktere u okviru diskusija i tribina o našem statusu. Želimo da obavestimo javnost da naš problem nije rešen i da nastavljamo borbu protiv dužničkog ropstva kao i borbu za svoj budući status!

Postani član